Vilka är vi
38 år mellan bandkollegorna

Emilio Walter

Boogie woogie-stjärna

Född år 2006 och bor och är uppvuxen i Kristianopel i sydöstra Blekinge, ett stenkast från Brömsebro där freden blev ett faktum år 1645. Karriären har inte hunnit bli så lång men han har hunnit med en hel del på några år. 2015 blev året då fler än hans föräldrar fick höra det eviga klinkandet och rockandet på keyboarden. 

"Låtar som spelades var mest "Dagny" och "Sofie" som han flitigt tränade på. Inspirationen har alltid varit från The Refreshments, The Playtones, Owe Thörnqvist, Jerry Lee Lewis och Robert Wells. "

SVT uppmärksammade Emilio med ett inslag i lokalnyheterna och gensvaret blev direkt. Han blev förband till barnfavoriten Mojje i Ronneby och nu fick även dagstidningarna och radion upp intresset. Emilio låg i med sitt tränande och snart hade han fått in bokningar från olika håll. 2016 blev ett år med mycket träning och mycket spelningar. Han fick förstärkning av Niclas som är musikerkollega till hans pappa. Höjdpunkterna hittils är att han fått vara med både i Nyhetsmorgon i TV4 och Bingolotto och båda har varit direktsända produktioner.

När Emilio inte spelar piano så försöker han sig även på dragspel, gitarr, bas, trummor och hans nya erövringar kommer att bli ukulele och saxofon.

Niclas Johansson

Gitarrist

Den rockande högstadieläraren, född 1968 i Ramdala som ligger 1,5 mil norr om Karlskrona i östra Blekinge. Niclas är ingen nykomling på södra Sveriges rockscener. Efter mycket spelande sedan barnsben tog karriären först fart när han på 80-talet hoppade av från dåvarande bandet Headon och gick över till rock och AOR-bandet TYRON. Niclas tog över som sångare och bandet kom att släppa en singel 1988 med bland annat       "Into the night". Senare blev det även en musikvideo som släpptes på MTV när låtskrivandet tog sin fart. Bandet höll fram till 2007. 

Efter otaliga spelningar och del del produktioner har konstalationerna varit många. Bland annat har han varit en av medlemmarna i Hempoland samt tunerat med dåvarande Sikta mot stjärnorns, Olle Nilsson. Idag är Niclas frontman i nuvarande Captain Baines där även Emilios pappa Daniel är bandets basist.

2016 blev året då Niclas klev in som förstärkare till Emilio som nu rasade fram i en stadig takt. Från att följa med ut på hans singelsspelningar och sköta ljudet till att ta ett stadigt tag i gitarren och börja kompa boogie woogie tonerna ute i föreningslokalerna.

Nu blev han en självklar trygghet, vapendragare och en klockren förstärkare i Emilios musik. En vänskap som skiljer dom med 38 år men förenar dom i samma språk i musiken.