Emilio

Emilio Walter

Boogie woogie-stjärna

Född år 2006 och bor och är uppvuxen i Kristianopel i sydöstra Blekinge, ett stenkast från Brömsebro där freden blev ett faktum år 1645. Karriären har inte hunnit bli så lång men han har hunnit med en hel del på några år. 2015 blev året då fler än hans föräldrar fick höra det eviga klinkandet och rockandet på keyboarden. 

"Låtar som spelades var mest "Dagny" och "Sofie" som han flitigt tränade på. Inspirationen har alltid varit från The Refreshments, The Playtones, Owe Thörnqvist, Jerry Lee Lewis och Robert Wells. "

SVT uppmärksammade Emilio med ett inslag i lokalnyheterna och gensvaret blev direkt. Han blev förband till barnfavoriten Mojje i Ronneby och nu fick även dagstidningarna och radion upp intresset. Emilio låg i med sitt tränande och snart hade han fått in bokningar från olika håll. 2016 blev ett år med mycket träning och mycket spelningar. Han fick förstärkning av Niclas som är musikerkollega till hans pappa. Höjdpunkterna hittils är att han fått vara med både i Nyhetsmorgon i TV4 och Bingolotto och båda har varit direktsända produktioner.

År 2019 blev ett händelserikt år. I mars blev Emilio uppbjuden till Owe Thörnvist som fyllde 90 år. Emilio fick äran att framföra Owes melodifestivallåt "Boogieman Blues" tillsammans med ett storband. I maj samma år släppte Emilio sitt debutalbum med egenskrivna låtar som speglar Emilios blott 13 åriga liv både i sound och text.

I juli 2019 blir Emilio en av gästartisterna i "Allsång på Skansen" i Stockholm vilket kom att bli den största direktsända produktion med storpublik för Emilio. Han kompade då Owe Thörnqvist i låten Varm korv Boogie samt spelade och framförde Emilio sin egen låt " Stort fan av dig"

När Emilio inte spelar piano så tränar han även på att spela både bas, trummor, gitarr och munspel. Annars hittar man honom iklädd arbetsbyxor och handskar ute i friskluften hamrades på något bygge som han kommit på kan vara bra att ha...